Fakta om Iran | Været i Iran | Kalender | Tips | Mailing list | Kontakt | Annonseinfo | Om iran.no |
  Søk i google:

         
 
Forsiden
Aviser
Bøker
Chat
Lesernes bidrag
Virksomheter
Humor & vitser
Konserter
Kultur & Turisme
Kvinner
Live TV & radio
Musikk
Siste nytt
Sport
Visste du at ...

 
  Film fra sør festivalen 2017Billetter og informasjonENKELTBILLETT: 115 kr

KLIPPEKORT (5 KLIPP): 460 kr

FESTIVALPASS: 1050 kr

FESTIVALPASS STUDENT: 600 kr

ANDRE BILLETTKATEGORIER

ÅPNING/ AVSLUTNING: 135 kr

KULTURKIRKEN JAKOB: 135 kr

CINEMATEKET-MEDLEMMER: 80 kr Gjelder kun enkeltbilletter på Cinemateket.

HER KJØPER DU PASS OG BILLETTER

Festivalpass og klippekort kan kjøpes på Vika, Saga, Klingenberg og Cinemateket fra 19. oktober. Ved kjøp av festivalpass til studentpris må gyldig studentbevis forevises. Studentpass kan derfor ikke kjøpes på nett.
Enkeltbilletter til visninger kan kjøpes på kinoen der visningen finner sted, samt på nett.
Billettlenker til nettkjøp er aktive fra 27. oktober..Visningssteder for iranske filmer:

Vika Kino

Ruseløkkveien 14, Vika

Åpent: 11.30 – siste forestilling
Victoria Kino har 18-årsgrense på grunn av skjenkebevilgning.
Mindreårige slipper inn med følge av foresatte.


Klingenberg Kino
Olav Vs gate 4, Nationaltheatret

Åpent: Hverdager 15.30–21.15 / Helg: 15.00–21.15
Kafeen åpner en halvtime før første forestilling under festivalen.


Saga Kino
Stortingsgata 28, Nationaltheatret

Åpent: Mandag - Lørdag: 09.30–21.30 / Søndag: 10.30–21.30


Filmens hus / Cinemateket
Dronningens gate 16, Kvadraturen

Åpent: Hverdager 10.00 – siste forestilling / Helg: Åpner en time før første forestilling
Kafeen vil ha åpent etter siste visning i helgene.


Mer informasjon

På Film fra Sør webside: Film Fra Sør


Iranske filmer:


76 MINUTES AND 15 SECONDS WITH ABBAS KIAROSTAMI / TAKE ME HOME

Iran, 2016 / 75 min
REGISSØR: Seifollah SAMADIAN


Visninger
Dato Tid
Sted
Billetter
Fre 10. nov 13:15
Filmens Hus - Tancred

Kjøp


Ti 14. nov 18:45
Filmens Hus - Lillebil

Kjøp


Lør 18. nov 18:30
Filmens Hus - Tancred

Kjøp


Søn 19. nov 20:15
Filmens Hus - Lillebil

KjøpMed sine over 40 filmer, inkludert mesterverk som Close-Up, Smaken av kirsebær og Certified Copy, er iranske Abbas Kiarostami en av vår tids mest respekterte filmkunstnere. Da han plutselig gikk bort i fjor sommer, rystet det en hel filmverden, og Film fra Sør viet et eget spesialprogram til fem av hans filmer. Dokumentaren 76 Minutes... bidrar til å fylle tomrommet, men er ingen tradisjonell gjennomgang av hele hans liv og virke.

I stedet har regissør Seifollah Samadian samlet egne opptak fra sin tid som fotograf på flere av Kiarostamis filmer. Resultatet er et poetisk og intimt portrett av en perfeksjonistisk filmkunstner. Vi møter ham også som fotograf, poet og installasjonskunstner, og ikke minst som en ydmyk og livsglad mann med en forkjærlighet for det vakre i livet. En vintermorgen på vei ut fra Teheran lyser han av gutteaktig glede over nysnøen som dekker landskapet. Under opptakene til filmen Five tar han seg av en flokk med gjess på stranda. På en regntung kjøretur nekter han å bruke vindusviskere, for ikke å ødelegge vannets vakre motiver på frontruten. Vi hører ham deklamere dikt og lære Juliette Binoche å snakke iransk.

Med et åpent formspråk – som stiller spørsmål ved iransk kultur og samfunn ved å utfordre forholdet mellom sannhet og fiksjon – banet Kiarostami veien for yngre filmskapere som Jafar Panahi (Taxi Teheran, Offside, Sirkelen). Dokumentaren viser på rørende vis de tette båndene av respekt og vennskap som knytter filmarbeidere av ulike generasjoner sammen. Chloé Faulkner

Før 76 Minutes... vises kortfilmen Take Me Home, en kollasj av stillbilder og animasjon om en gutt som mister en ball ned en uendelig lang trapp. Filmen er en hyllest til Albert Lamorisses Den røde ballongen, og viser Kiarostamis utsøkte talent for visuell komposisjon.


Til toppen


IRON ISLAND (Jazireh Ahani)

Iran / 2005 / 90 min
REGISSØR: Mohammad RASOULOF


Visninger
Dato Tid
Sted
Billetter
Lør 11. nov 16:00
Vika 2

Kjøp


Ti 14. nov 16:00
Vika 3

Kjøp


Sø 19. nov 18:30
Vika 4

KjøpHva slags redning er det for et synkende skip? Spørsmålet er presserende i Iron Island, hvor fattige, hjemløse mennesker fra Irans arabiske minoritet bor på en forlatt oljetanker i Den persiske gulf. For å overleve skrur de skipets metalldeler fra hverandre og selger dem i land sammen med restene av oljelasten.

Alt organiseres av skipets overhode, kaptein Nejat. Han styrer kjærlig og omsorgsfullt, men med hard hånd, også over sin assistent, unggutten Ahmad. Nejat er også stormannsgal nok til å tro at han er skipets frelser, og nekter å innse at det sakte synker i havet.

På overflaten er Iron Island en underholdende og ganske så hjerteskjærende fortelling om et miniatyrsamfunns kamp for overlevelse. Her gjør Mohammad Rasoulof maksimalt ut av hver krink og krok ombord, hvert blikk og hver grimase, hver flik av lys og skygge. Samtidig bærer den frem en kritikk av autoritært politisk styre, kroppsliggjort i kaptein Nejats motsetningsfylte skikkelse.


Til toppen


LERD (Mannen mot strømmen)

Iran / 2017 / 117 min
REGISSØR: Mohammad RASOULOF

Visninger
Dato Tid
Sted
Billetter
Sø 12. nov 18:00
Filmens Hus - Tancred

Kjøp


On 15. nov 18:30
Vika 2

Kjøp


Sø 19. nov 21:00
Klingenberg 3

KjøpI sin gripende nye film A Man of Integrity vender Mohammad Rasoulof tilbake til skildringen av enkeltmenneskers skjebne under et autoritært styresett. Det gjør han med lidenskap og elegant presisjon. Vi følger Reza, som bor i en avsides småby nord i Iran med sin kone og unge sønn, etter å ha havnet i unåde hos sin tidligere arbeidsgiver i Teheran. Reza prøver å leve et fredelig liv, men oppdager at noen ønsker å drive ham ut fra gården hans og legge beslag på eiendommen. Et ansiktsløst firma, bare kalt «selskapet», bestemmer over alt i den lille byen, og snart begynner Reza å merke de alvorlige konsekvensene av å legge seg ut med stormakten.

Filmen setter tidlig sitt premiss: Enten er du på parti med de undertrykte, eller med undertrykkerne. Rezas stahet er inspirerende, men hjerteskjærende. Hvor mye motgang ville du selv tålt i kampen for rettferdighet? Spørsmålet vil trenge seg på etter at du har sett A Man of Integrity.

REGISSØRSAMTALE
Film: Mannen mot strømmen
Tid: 12. november kl. 18:00
Sted: Filmens Hus - Tancred


Til toppen


MANUSCRIPTS DON'T BURN (Dast-Neveshtehaa Nemisoosand)

Iran / 2013 / 125 min
REGISSØR: Mohammad RASOULOF

Visninger
Dato Tid
Sted
Billetter
Sø 12. nov 13:30
Vika 1

Kjøp


Ti 14. nov 21:00
Vika 3

Kjøp


Lø 18. nov 13:00
Vika 2

KjøpDer iransk film ofte har brukt subtil allegori, var Manuscripts Don't Burn direkte i sin politiske kritikk av Iran under Mahmoud Ahmadinejads styre. Så direkte at da den hadde premiere under Cannes-festivalen i 2013 var navnene til alle medvirkende fjernet fra rulleteksten for deres egen sikkerhets skyld – kun regissør Mohammad Rasoulof var kreditert.

Nullpunktet fortellingen springer ut fra, er en virkelig hendelse: På 1990-tallet var en busslast med forfattere og opposisjonelle utsatt for en nestenulykke. Alle overlevde, og filmen følger flere av dem, nå bitre og desillusjonerte over Irans utvikling mot totalitært regime. Men filmen starter på en annen kant, med to menn som kjører rundt i Teheran tilsynelatede uten mål og mening. Etter hvert forstår vi at de er statlige agenter, eller bøller, på jakt etter et manuskript som avslører at bussulykken i virkeligheten var et kaldblodig drapsforsøk utført av staten.

Det blir både bekmørkt og brutalt når fortellingens to hovedspor flettes sammen til slutt. Manuscripts Don't Burn er en saktegående thriller, hvor den innestengte atmosfæren speiler karakterenes politiske fangenskap.


Til toppen


SONITA (Sonita)

Iran, Tyskland, Switzerland, 2015 / 90 min
REGISSØR: Roksareh GHAEMMAGHAMI

Visninger
Dato Tid
Sted
Billetter
Lø 18. nov 13:00
Kulturkirken Jakob

KjøpFilmseminaret «Den andres ansikt» inviterer til en visning i religionsdialogens tegn under årets Film fra Sør. Gjennom visninger og panelsamtaler ønsker seminaret å bidra til likeverdig og nyansert dialog om viktige og eksistensielle spørsmål – på tvers av kulturer og religioner. Under den tematiske overskriften Mennesker er ikke til salgs vises den iransk-tyske filmen Sonita av Rokhsareh Ghaemmaghami.

Sonita ble vist i Dok:Sør under fjorårets Film fra Sør, og handler om 15 år gamle Sonita fra Afghanistan, som bor illegalt i Iran. Den er en av de siste årenes mest omtalte dokumentarfilmer, og er prisbelønt ved store festivaler som IDFA i Amsterdam og amerikanske Sundance. Dette er en fascinerende og gripende historie om ei jente med flyktningstatus og artistdrømmer, men som nekter å la seg definere, begrense og kue.

Visningen finner sted i Kulturkirken Jakob, og blir etterfulgt av en samtale om filmen. Den ledes av kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum. I dialogpanelet sitter blant andre Anne Sender, spesialrådgiver i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn; Shoaib Sultan, politiker og samfunnsdebattant; Sturla Stålsett, professor ved Det teologiske Menighetsfakultet; og Vigdis Vevstad, forsker ved Fafo og Senter for menneskerettigheter.


Til toppen

 
Copyright © 2001 www.iran.no